Ricardo Buitinga

Wilt u meer informatie? Download onze brochure.

Associate

Ik ben van oorsprong een nieuwsgierige bedrijfsjournalist en een communicatie professional met een passie voor ontwikkeling. Voor mij is communicatie de verbinding met jezelf en vandaaruit met anderen zowel verbaal als non-verbaal. Dat vraagt ontwikkeling van jezelf.De manieren waarop ik mezelf ontwikkel neem ik mee in mijn rol als trainer, teamcoach en opsteller. Ik ben nog steeds oprecht nieuwsgierig en houd ervan om met humor mensen tot inzicht te brengen. Ik wordt blij als mensen vaardigheden oppakken of snappen waar hun gedrag vandaan komt. Dat gebeurt eigenlijk op alle plaatsen waar ik graag ben: op het voetbalveld met mijn zoontjes, in de klimhal met mijn dochters maar ook zeker voor groepen die ik mag trainen.

 

“Ik draag met liefde mijn kennis over en laat mensen ondervinden wat ik bedoel met ontwikkeling. Dat is niet altijd fijn. Ontwikkelen doet soms pijn en brengt verdriet, boosheid en angst. De kunst is om daar de waarde en kwaliteit van te zien. Dan ontstaan ruimte en vrijheid van handelen. Ik geniet ervan om dit soort ‘kwartjes’ te zien vallen als ik voor groepen sta of één op één met mensen werk. Daarbij kijk ik steeds meer ‘systemisch’. Ik geef graag familie- en organisatieopstellingen om zo mensen of organisaties inzicht te geven in de patronen die ze onbewust met elkaar hebben”

 

Mijn huidige werk bestaat er vooral uit om partijen die een gezamenlijke opgave hebben, te bewegen tot samenwerking. Dat doe ik voornamelijk met (rijks)overheden als opdrachtgever. Ik vind het leuk om simpele oplossingen te vinden voor op het oog complexe problemen. Onderweg naar deze oplossing organiseer ik bijeenkomsten die kunnen leiden tot betere samenwerking, ontwikkeling en verandering. De laatste drie jaar ben ik bezig met het bouwen van coalities tussen bewoners, ondernemers, professionals en regionale of stedelijke overheid. Ik houd van mijn stad Den Haag en ben daar bestuurder van een welzijnsstichting en hoofdredacteur van de WIJkrant.

Heeft u nog vragen?
Bel of mail ons:
+31 (030) 6040100
info@ksgtrainersconsultants.nl