Organisatieontwikkeling

Organisatieontwikkeling2023-11-06T11:23:40+01:00
Wat is jouw vraagstuk?
  • Je organisatie is in korte tijd flink gegroeid. Je merkt dat de coördinatie en afstemming nog niet goed werkt. Er dreigen eilandjes te ontstaan met alle gevolgen van dien. Hoe kan ik ervoor zorgen dat de mensen elkaar weer weten te vinden?
  • Er is een nieuwe organisatiestructuur met een nieuwe laag middelmanagers met meer bevoegdheden om sneller op de markt te kunnen reageren. Ze lijken hun rol nog niet te pakken en er is onrust in de teams en tussen de teams. Hoe zorg je ervoor dat het gaat werken?
  • Door flexibele werktijden te hanteren, wil je als werkgever aantrekkelijker worden en jong talent aantrekken. Het leiderschap en de werkprocessen zijn hier nog niet op ingesteld. Hoe bouw je samen aan een nieuwe cultuur.

Wij zien organisatieontwikkeling als een samenspel tussen persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling en de ontwikkeling van leiderschap. Medewerkers, teams en hun leidinggevenden evalueren voortdurend hun manier van denken en handelen. Ze zetten veranderprocessen in gang en verwerven de vaardigheden die nodig zijn. In onze ogen zijn succesvolle organisaties voortdurend in transformatie. En verandering op het ene niveau (b.v. leiderschap) heeft altijd invloed op de andere niveaus (persoonlijk en team). Om ontwikkelvraagstukken op te pakken is een samenhangend geheel van interventies nodig. Wij faciliteren dat proces in dialoog met jou als opdrachtgever. Daarbij zoeken samen steeds het échte vraagstuk op en we doen alleen wat nodig is.

Meer weten?

Wat we doen
Ga naar de bovenkant