Mark Vijverberg

Ik richt mij op het ontwikkelen van talent, zodat mensen een werkelijke bijdrage kunnen leveren aan de missie van de organisatie: als mensen hun talent kunnen inzetten dan geeft dat energie en leidt dat tot bevlogenheid, plezier én een optimale toegevoegde waarde voor de organisatie.

Ik begeleid organisaties en teams in het bepalen van hun missie en help ze om praktische stappen te zetten in de richting van de gewenste realiteit ofwel hun visie. Ik richt me daarbij ook op het ontwikkelen van (persoonlijk) leiderschap en vaardigheden. Het is altijd maatwerk en ik geniet ervan om daarbij mijn creativiteit in te zetten. Het is mooi om mensen in beweging te brengen. Ik ben in mijn trainersleven nog nooit iemand tegengekomen die het niet leuk vond om te leren!

Vanuit mijn bedrijfskundige achtergrond ben ik altijd bezig met de vraag hoe je organisaties kan bouwen die gericht zijn op het leveren van toegevoegde waarde. Ik ben ervan overtuigd dat de kern daarvan is dat mensen vanuit wie ze zijn en vanuit hun persoonlijke missie een wezenlijk bijdrage willen leveren. De waan van de dag, de werkdruk en de kracht van het systeem maken dat dat niet altijd even makkelijk is. Maar als de missie van de organisatie mede gevormd wordt door de missie van de individuele medewerker én leiders sturen op bevlogenheid en de verbinding met de missie van de organisatie dan kom je een heel eind. Ik draag daar graag aan bij en ik geloof dat we daarmee de mens, de organisatie en de wereld daaromheen een stukje mooier en duurzamer maken.

Naast dat ik graag hard werk, staan mijn gezin en gezondheid altijd op nummer een. En natuurlijk ook vrienden en familie. In mijn vrije tijd ben ik zoveel mogelijk buiten, in de tuin of echt in de natuur. Dat helpt mij om te ontspannen, op te laden en om inspiratie op te doen. Niks doen dat kan ik niet zo goed, behalve in de avond als ik buiten zit bij de open haard, met een glas wijn. Dat is ultiem ontspannend! Verder lees ik graag, eigenlijk vooral non-fictie (behalve tijdens vakanties). Ik probeer regelmatig te sporten maar als dat niet lukt dan mik ik op 10.000 stappen per dag.