HPE

De ontwikkeling van Young Professionals bij HPE

“Groeien en verbinden in een snel veranderende omgeving vraagt veel van je als professional. Zeker als je Young Professional bent in een omgeving waar veel kansen liggen, maar waar ook veel van je wordt verwacht. Bij HPE trof ik een groep zeer leergierige young professionals van allerlei verschillende achtergronden die elke sessie weer staan te trappelen om een stap te zetten in hun persoonlijke ontwikkeling”, aldus Nico Dondergoor, trainer/consultant bij KSG.

 

HPE is een dynamische, internationale organisatie. Veel veranderingen, die groeikansen bieden voor Young Professionals. Enerzijds fantastisch, anderzijds ook best spannend en lastig. Om hierbij te helpen bestaat er binnen HPE het Young Employee Network (YEN), waarin Young Professionals met elkaar in contact komen, plezier hebben en elkaar helpen te groeien binnen hun organisatie. In samenwerking met KSG is een programma ontwikkeld om de leden houvast en handvatten te bieden de uitdagingen binnen hun functie en de HPE organisatie aan te gaan en daarin invloed uit te oefenen.

 

Met een zeer geslaagde Persoonlijk Leiderschapsdag in 2016 hebben de deelnemers inzicht gekregen in hun eigen waarden en richting, om op basis daarvan keuzes te kunnen maken voor hun carrière en leven. In 2017 hebben we daarop voortgebouwd met een praktisch programma van meerdere interactieve workshops. Thema’s als beïnvloedingsstijlen, aanspreken op gedrag en omgaan met weerstand passeerden de revue.

 

Op de kenmerkende KSG-manier zijn deelnemers vooral praktisch aan de slag gegaan met oefeningen, onder begeleiding van Nico als trainer voor alle sessies. Door de oefeningen kregen de deelnemers praktische tips en inzichten die ze in hun werk direct met succes konden toepassen. Opdrachtgever Carlijn:

“De Young Professionals binnen HPE zijn geïnteresseerd in hun persoonlijke ontwikkeling en de trainingen sluiten daar perfect bij aan! Ze oefenen samen om verschillende skills te ontwikkelen zoals feedback geven, pitchen, groepen overtuigen en coachen aan de hand van situaties op de werkvloer.”

Door elke sessie terug te blikken op de succesvolle (of mislukte, ook heel leerzaam!) experimenten in de praktijk leren de deelnemers met en van elkaar. Deelnemer Bram:

“Heldere uitleg met praktische voorbeelden en het behandelen van situaties uit de praktijk werkt goed!”

Het voordeel van elke keer dezelfde trainer en vaak dezelfde deelnemers is dat je ook elke keer kunt verdiepen op ieders persoonlijke vraagstukken en ontwikkeling, zodat je elke keer weer een impuls krijgt voor jouw ontwikkeling.

 

Naast persoonlijke groei als thema voor deze vrijdagmiddagen, is het programma zo ontworpen dat er altijd ruimte is voor onderlinge verbinding en vooral veel plezier. “Het is leuk om in teams te werken en inzicht te krijgen van anderen” aldus deelnemer Matthijs. Het is de combinatie van hard werken, lef hebben om je open te stellen en plezier maken die dit tot een waardevol en bijzonder programma maken.

Heeft u vragen?

Linda Alberts

Office Manager

Tel: +31 (030) 6040100
Mail: info@ksgtrainersconsultants.nl

Persoonlijke ontwikkeling

Heeft u vragen?

Linda Alberts

Office Manager

Tel: +31 (030) 6040100

Persoonlijke ontwikkeling

Heeft u vragen?

Linda Alberts

Office Manager

Tel: +31 (030) 6040100
Mail: info@ksgtrainersconsultants.nl

Persoonlijke ontwikkeling