Persoonlijk leiderschap, de competentie van nu

We leven in een VUCA-wereld (Volatile, Uncertain, Complex, Ambiguous). Hierdoor wordt ons leven ongrijpbaar, zowel in werk als privé. Mensen en organisaties hebben daarom flinke uitdagingen om richting te geven en keuzes te maken die goed voor ze zijn.

Persoonlijke groei in je carrière, vooruit kijken naar een volgende fase in je leven, een waardevolle bijdrage leveren aan een betere wereld en tegelijkertijd een leuk sociaal leven hebben met familie en vrienden. Daar liggen meer kansen dan ooit tevoren, maar tegelijkertijd levert dat ons evenzoveel meer stress op. Want… wat als het je niet lukt om dit ideale leven te leiden? Wat als al deze kansen en keuzes het je juist moeilijker maken of gelukkig te zijn en te blijven? We zien veel mensen daarmee worstelen, dat levert werkdruk en stress op.

Dat is niet zo gek

Deze wereld vraagt om verantwoordelijkheid te nemen voor jouw eigen leven. Door juist voor de dingen te kiezen die jij belangrijk vindt en je daarbij niet te laten leiden door wat anderen daarvan vinden. En misschien juist wel de keuze te maken die anderen niet durven te maken!

Daarom is het belangrijk dat mensen juist nu regie nemen en verantwoordelijkheid nemen in hun eigen rol binnen een organisatie. Wij geloven dat persoonlijk leiderschap de aankomende 10 jaar een van de belangrijkste competenties zal worden. Hoe ga jij vorm geven aan je eigen leven en carrière, en wat heb je daarvoor nodig?

Wij geven mensen handvatten om persoonlijk leiderschap te nemen op vele manieren. De belangrijkste manier is onze trainingen waarin mensen ervaren wat het betekent om persoonlijk leiderschap te nemen en henzelf en de organisatie de vruchten ervan te laten plukken.

Is dit interessant voor jou, je team of organisatie? Neem contact met ons op!