Suzanne Groen

Ik haal de zin van het leven uit persoonlijke groei. Al meer dan 10 jaar studeer en oefen ik om te groeien in kracht, liefde, creativiteit en open, respectvolle communicatie. Het gaat met vallen en opstaan en er is moed voor nodig om alles te omarmen en bespreekbaar te maken. Wat mij voedt, is dit proces te spiegelen en te delen met anderen die ook willen groeien, zoals mijn collega’s bij KSG. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik hier zelfs mijn werk van heb kunnen maken!

In mijn trainingen ondersteun ik professionals en teams al ruim 7 jaar in communicatievaardigheden, zoals: inleven en aansluiten op de realiteit van de ander (Politiek-Bestuurlijke Gevoeligheid); overtuigend en stevig adviseren; en het ombuigen van weerstand. Daarnaast help ik project- en programmamanagers meer grip te krijgen op hun werk.

Op grotere schaal adviseer ik organisaties hoe ze een cultuur van openheid, verbinding en bezielde samenwerking kunnen stimuleren. Dit doe ik door zowel top-down als bottom-up mensen te begeleiden in communicatie en gedrag. Regelmatig help ik vervolgens ook om de gewenste cultuur te verankeren in een nieuwe missie, visie en strategie.

Deelnemers geven mij terug mijn trainingen te ervaren als energiek, plezierig, motiverend, interactief en veilig. We kunnen spanningen opzoeken met elkaar, ieder op zijn eigen tempo, en tegelijkertijd geldt: een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd!

In communicatie en gedrag zijn we volgens mij nooit uitgeleerd, maar de energie die vrijkomt als mensen meer ruimte en verbinding ervaren, geeft mij telkens hoop en inspiratie dat we samen met de juiste dingen bezig zijn. Op weg naar een manier van werken waarin iedereen opbloeit en het beste uit zichzelf haalt!