Maurice Smit

Ik geloof sterk in het potentieel van elk mens om te groeien en zich te ontwikkelen. Om autonoom te handelen, je zelfvertrouwen te vergroten en zo je eigen plek écht in te nemen. Als trainer is mijn doel helder: zorgen dat dit proces bij de deelnemer mogelijk is.

Ik begeleid individuen en groepen bij het ontwikkelen van vaardigheden, het stimuleren van zelfbewustzijn en het verbazen van zichzelf. Dit maak ik het liefst zo praktisch en echt mogelijk. Zo is de trainingszaal niet een ruimte waar alleen kennis wordt overgedragen, maar juist een ruimte waar direct toepasbare en eerlijke inzichten worden opgedaan. Om een wezenlijke verandering te bewerkstelligen bij deelnemers is een nieuwsgierige opdrachtgever ook van belang. Die bij een cultuur van leren en ontwikkelen voorgaat, ook zichzelf durft te bevragen en ruimte biedt aan de deelnemer om het geleerde te integreren. De één kan zich niet ontwikkelen zonder de ander.

Met mijn achtergrond als socioloog en docent, kijk ik met een scherp oog naar de didactiek achter een training en de dynamiek in de groep. Ik ga aan van een gedegen maatwerkprogramma met heldere leerdoelen. Hierdoor kan ik tijdens de training helemaal in het moment zijn en kan ik horen, zien en voelen wat er leeft en van belang is.

Ik kijk met een sociologische en systemische blik naar de dynamiek van menselijke interactie en hoe individuen in organisaties functioneren. Waar het stroomt en waar het stokt bij de deelnemer en welke dienende interventie ik vervolgens als trainer kan doen.

Na werktijd ben ik vaak in de sportschool te vinden en loop ik graag hard. Het liefst lange afstanden, maar voor een trainingsdag een rondje Oosterpark vind ik ook heerlijk. Daarnaast speel ik wekelijks improvisatietheater, wat me elke keer weer een glimlach bezorgd en me leert om ‘stralend te falen’. Ook bekijk ik de Nachtwacht graag van dichtbij met mijn museumkaart. De Eregalerij van het Rijksmuseum blijft adembenemend bij binnenkomst en geeft me inspiratie.