Daphne Nonahal

“Om niemand anders te zijn dan jijzelf. In een wereld die dag en nacht zijn best doet om je tot iemand anders te maken. Is de grootste opdracht voor ieder mens. Met de grootste beloning!” (E.E. Cummings).

Ik geloof dat we op deze wereld zijn om gelukkig te zijn, plezier te hebben te groeien en te verbinden met elkaar.

Mijn neiging is om jou als lezer hier te overdonderen, door hier een uiteenzetting van mijn CV neer te zetten en alle opleidingen die ik heb gevolgd. Om hier de beste professionele versie van mezelf neer te zetten. En als ik dat zou doen, is er ook een stukje van mezelf wat ik hier niet presenteer en wat ik daarmee in de schaduw zet. In de afgelopen jaren heb ik geleerd hoeveel waarde ik eraan hecht om mijn hele zelf zoveel mogelijk te laten zien. Omdat ik geloof dat als ik er helemaal ben, het me ook lukt om anderen te begeleiden in het pad van zelf-ontwikkeling.

Dus als er iets is wat ik zou willen dat je over me weet is het dat ik dat ik met veel liefde en compassie naar mensen kan kijken, dat ik ervan hou om dingen met humor en lichtheid te benaderen. En dat ik tegelijkertijd soms ook zwaar kan zijn in mijn hunker naar diepgang. Dat ik de stem ‘doe ik het wel goed?’ heel goed ken en me daar soms door laat leiden. Dat ik kan worstelen met het invullen van alle verschillende rollen die ik heb van moeder, partner, collega etc. Dat ik er ontzettend veel waarde aan hecht om elkaar als mens te ontmoeten. En dat ik geloof dat je gelukkiger en effectiever bent als je je hele zelf kan laten zien in je rol als professional. Verder heb ik een achtergrond in Organisatiewetenschappen en heb ik verschillende trainers- en consultant banen gehad. Omdat ik mijn eigen instrument ben, probeer ik mezelf te blijven ontwikkelen door zelf opleidingen te volgen en af en toe door de mangel van een coach gehaald te worden ;-).

Bij KSG heb ik de mogelijkheid om met heel veel plezier en voldoening mensen te begeleiden bij hun professionele ontwikkeling. Dat doe ik in de rol van Senior trainer in de vorm van in-company training, coaching en intervisie. Hierbij staat het vergroten van zelfinzicht en het ontwikkelen van vaardigheden altijd centraal. Ik handel daarbij vanuit de visie dat het belangrijk is om eerst stappen naar binnen te maken door bewustzijn te creëren op je patronen, overtuigingen en maskers. Om vervolgens stappen voorwaarts te zetten in het ontwikkelen van nieuw of ander gedrag en vaardigheden. Dit doe ik altijd in de context van de organisatie door middel van langdurige trajecten in nauwe samenwerking met die organisatie. Op die manier werken we aan het creëren van een lerende organisatie en wordt er in de organisatie een taal met elkaar gecreëerd om het over persoonlijke ontwikkeling te hebben.