Annemiek Verweij

Werken met en voor mensen, dat is wat ik het liefste elke dag doe. Ik zet mijzelf in om mensen, teams en organisaties te ontwikkelen tot hun beste zelf. De eerste stap daarin is meer bewustzijn te creëren.

Als corporate antropoloog vind ik het erg interessant om te zien wat er werkelijk afspeelt in de dynamiek in een team of organisatie. De gedragspatronen, sfeer, cultuur en de bedoeling van de organisatie. Het is mij een voorrecht om mensen en organisaties te helpen die vastlopen; vastgeroeste patronen doorbreken. Ik zet mij in om deze patronen bloot te leggen, er bewustzijn op te creëren en er meer grip op te krijgen. Dit doe ik altijd met mildheid en compassie en ga ik voor; ik breng mijzelf in, daarmee ben ik rolmodel voor de deelnemers. In onze leiderschapstrajecten en teamtrajecten begeleid ik deelnemers om hun maskers af te zetten, kwetsbaar te zijn en meer zicht te krijgen op wat voor hen belangrijk is. En om hen vervolgens het handelingsperspectief te bieden om daadwerkelijk stappen te zetten om tot een duurzame gedragsverandering te komen binnen een team of organisatie.

Ik werk in mijn interventies altijd doelgericht, waarin ik alleen iets doe als ik er in geloof. Geen trucs en kunstjes, maar het ‘echt’ maken, waarin het spannend mag worden en mag schuren.

Sinds 2012 werk ik bij KSG. Na mijn master Cultuur, Organisatie en Management aan de VU in Amsterdam ben ik begonnen als adviseur HRM bij Berenschot. Hier mocht ik al als deelnemer kennis maken met wat KSG te bieden had. En ik wist meteen…daar wil ik ook staan! Na 4 jaar ben ik op die plek terechtgekomen: voor de groep. Daar waar je echt direct met mensen aan de slag kan en impact kunt maken. Binnen KSG heb ik een mooie loopbaan opgebouwd, waarbij ik elke keer weer de ruimte voel om mij te ontwikkelen; door mooie klantvragen, het begeleiden van diverse ontwikkeltrajecten en het volgen van externe opleidingen. Kenmerkend aan mij is mijn energie en voorwaartse kracht. Daarnaast ben ik betrokken en loyaal; aan gezin, familie, vrienden en mijn werk. In mijn vrije tijd geniet ik van sporten. Door te dansen of te boksen kan ik heerlijk uit mijn hoofd en in mijn lijf te komen.