Verbindende communicatie

Wilt u meer informatie? Download onze brochure.

Verbindend communiceren – ontwapenend en doeltreffend

Op ons werk zijn we dagelijks in gesprek met elkaar. Met collega’s, klanten, cliënten, leidinggevenden… Vaak verloopt zo’n gesprek soepel, maar soms verloopt het heel anders dan je hoopte. Wanneer het in een gesprek echt spannend wordt staan we vaak tegenover elkaar in plaats van naast elkaar.

 

‘Verbindend communiceren’ biedt een methode om duidelijkheid te krijgen in communicatie en begrip en verbinding te scheppen tussen mensen. Praktisch en functioneel communiceren op een manier die leidt tot verbinding en betrokkenheid met jezelf en anderen.

 

Verbinden heeft niets te maken met zweverigheid, sentimenteel gedoe of te close met elkaar omgaan. Sterker nog: dat zijn vaak juist factoren die verbinding in de weg staan. Verbinding is een essentiële voorwaarde voor open communicatie en samenwerking. Kiezen voor verbinding, openheid en respect wordt steeds meer een strategische keuze in moderne organisaties. Steeds meer klinkt ook de roep om verbindend leiderschap. Afrekenculturen, baas-gedrag en machtsverhoudingen maken plaats voor zelforganisatie, vertrouwen en gelijkwaardigheid. Verbindende communicatie draagt hieraan bij. Het verandert onbewust toegepast aanvallend en defensief gedrag in inzicht en acceptatie van verschillen. Het brengt beweging in stroeve of vastgelopen relaties.

 

De trainers van KSG zorgen ervoor dat je verbindend communiceren op een deskundige en verantwoorde manier leert toepassen. Je wordt uitgedaagd om je denken, je communicatie, de grenzen van jezelf en die van anderen te verleggen. Je leert overtuigend te communiceren, meningsverschillen doeltreffend op te lossen en om te gaan met verschillende belangen. Met als resultaat rust, openheid, vertrouwen en respect in relaties, in teams en in organisaties.

Deze training interessant voor jou, je team of organisatie? Neem contact met ons op!

Heeft u vragen?

Daphne Nonahal

Trainer/consultant

Tel: +31 (030) 6040100
Mail: info@ksgtrainersconsultants.nl

Persoonlijke ontwikkeling

Heeft u vragen?

Daphne Nonahal

Trainer/consultant

Tel: +31 (030) 6040100
Mail: info@ksgtrainersconsultants.nl

Persoonlijke ontwikkeling

Heeft u vragen?

Daphne Nonahal

Trainer/consultant

Tel: +31 (030) 6040100
Mail: info@ksgtrainersconsultants.nl

Persoonlijke ontwikkeling