Team ontwikkeling visie en aanpak

Wilt u meer informatie? Download onze brochure.

Visie en aanpak

Het vraagstuk:

 

  • Een directieteam wil het samen eens worden over wat voor leiderschap de organisatie nodig heeft om een belangrijke verandering voor elkaar te krijgen;
  • Een marketingteam wil duurzame relaties bouwen met haar klanten, maar stoeit nog met haar eigen interne samenwerking;
  • Een programmateam heeft een complexe opdracht en wil een programma startup organiseren om energie in het team te brengen en overzicht te creëren;
  • Onuitgesproken conflicten belemmeren een salesteam om de volgende stap te zetten;
  • Een zelfsturend team vraagt zich af hoe ze het beste besluiten kunnen nemen die hen allen aangaan.

 

Effectief samenwerken kan een team in staat van flow brengen en resultaten opleveren die veel groter zijn dan de som der delen. Soms belemmert de dynamiek in een team een effectieve samenwerking juist. Een professionele externe begeleiding kan dan als een geschenk uit de hemel voelen.

 

De aanpak die wij volgen bij het begeleiden van een team, hangt in grote mate af van het vraagstuk dat voorligt. Soms begeleiden we een project- of programmastartup en leren we onze opdrachtgever tegelijkertijd dit de volgende keer zelf te doen. Soms begeleiden we een aantal sessies waarbij we de onderstroom boven water tillen zodat de niet gevoerde gesprekken gevoerd gaan worden en de focus weer naar het resultaat gaat. In andere gevallen zetten we een teamcoachingstraject op, waarbij we een team voor langere tijd begeleiden bij zijn ontwikkeling.

 

Wat alle interventies gemeen hebben is dat we altijd rust en focus voor het team creëren door de opgave van het team centraal te stellen. In onze begeleiding maken we gebruik van vele werkvormen, teamoefeningen en technieken om effectief met elkaar in gesprek te komen. We zorgen daarbij altijd voor een veilige omgeving, zodat het mogelijk is om samen de spanning op te zoeken die nodig is om echte verbinding tot stand te brengen en waardevolle stappen te zetten.

Heeft u vragen?

Linda Alberts

Office Manager

Tel: +31 (030) 6040100
Mail: info@ksgtrainersconsultants.nl

Heeft u vragen?

Linda Alberts

Office Manager

Tel: +31 (030) 6040100

Team ontwikkeling

Heeft u vragen?

Linda Alberts

Office Manager

Tel: +31 (030) 6040100
Mail: info@ksgtrainersconsultants.nl