Persoonlijke ontwikkeling trainingen

Wilt u meer informatie? Download onze brochure.

Trainingen

Leergang voor trainers

 

De Leergang voor Trainers leidt op tot allround trainer. In drie blokken van twee dagen word je intensief getraind en gecoacht op je trainersvaardigheden. De Leergang voor Trainers wordt al sinds 1978 meerdere keren per jaar door ons bureau verzorgd.

Politiek bestuurlijke gevoeligheid

 

Een succesvol ambtenaar weet wat er speelt in de politiek en wat zijn bewindspersoon drijft. Iedere ambtenaar werkt namelijk in een politiek bestuurlijke context, of je nou werkt op een ministerie, bij een uitvoeringsorganisatie of toezichthouder of op een andere plek binnen de diverse lagen van de Nederlandse overheid.

Leiderschapsontwikkeling

 

Soms gaat het om een echte trainingsvraag, waarbij startend leidinggevenden het klassieke handwerk van de manager moeten leren: het geven van een heldere opdracht, het voeren van een functioneringsgesprek of het goed leiden van vergaderingen. Voor zulke vragen ontwikkelen wij trajecten op maat…

Adviseren

 

Wil je adviezen kunnen geven waar je opdrachtgever echt blij van wordt? Wil je jezelf versterken in je rol als adviseur? Wil je meer strategisch gaan adviseren?

Persoonlijk leiderschap

 

Voor ons liggen meer kansen dan ooit tevoren, maar tegelijkertijd levert dat ons even zoveel meer stress op. Want…wat als het je niet lukt om het ideale leven te leiden? Wat als al deze kansen en keuzes het je juist moeilijker maken of gelukkig te zijn en te blijven?

Verbindende communicatie

 

‘Verbindend communiceren’ biedt een methode om duidelijkheid te krijgen in communicatie en begrip en verbinding te scheppen tussen mensen. Praktisch en functioneel communiceren op een manier die leidt tot verbinding en betrokkenheid met jezelf en anderen.

Lencioni

 

Het feit dat je capabele mensen bij elkaar hebt, betekent niet dat je een succesvol team bent. De theorie van Lencioni geeft mooi inzicht in wat de ingrediënten zijn van een effectief team. Dit doet hij aan de hand van een piramide. Net als bij een piramide moet de onderste laag stabiel zijn om verder te kunnen bouwen aan de bovenste lagen.

Persoonlijke effectiviteit

 

Wil je meer over jezelf weten? Wil je leren om een overwogen keuze te maken waar je achter staat? Wil je meer grip op je werk? Wil je anderen beter begrijpen? De trainingen die KSG aanbiedt op het gebied van persoonlijke effectiviteit helpen je deze ambities te realiseren. De onderwerpen lopen uiteen van time management tot persoonlijk leiderschap, en van effectief beïnvloeden tot succesvol vergaderen.

Timemanagement

 

Zijn een hoge werkdruk, stress en deadlines halen voor jou herkenbare problemen? De juiste prioriteiten stellen en werken met focus: voor veel mensen met een drukke baan blijkt dit vaak lastig. Tijdens een training van KSG leer je hoe je helderheid krijgt over jouw ‘kompas’ en hoe je vaardig wordt in het slim omgaan met je tijd.

Soft skills voor het werken in een Agile omgeving

 

Een van de pijlers van het Agile gedachtengoed is hoge betrokkenheid en onderlinge interactie, zoveel mogelijk in de vorm van persoonlijk contact. Dit vraagt van ‘Agile-werkers’ om zich breed te ontwikkelen op bijvoorbeeld onderstaande vlakken.

Scrum

 

Met Soft Skill Scrum gaan we in op de kennis en kunde die nodig is om op succesvolle wijze met scrum aan de slag te gaan in je organisatie.

Programmatisch werken

 

Programmatisch werken draagt altijd bij aan een meer doelgerichte aanpak en meer inzicht in de effecten van (voorheen losse) inspanningen.