Onze filosofie

Wilt u meer informatie? Download onze brochure.

Onze filosofie

Wat we zien

We zien een complexe, onzekere en snel veranderende wereld. Informatie is transparant en vrij beschikbaar. Nieuwe waardensystemen ontwikkelen zich. Minder focus op ego, macht, carrière, geld en aanzien. Meer op geluk, verbinding met de medemens en op wat je achterlaat voor volgende generaties.

In die wereld zien we organisaties die niet hun maximale waarde kunnen brengen aan de samenleving, omdat hun competenties, cultuur en manier van sturen niet goed meer passen bij de nieuwe tijd. Ze worstelen daarmee.

We zien mensen in organisaties die niet volledig zichzelf zijn, waardoor hun wilskracht, ondernemerschap, creativiteit en werkgeluk verloren gaan. Juist nu exact deze eigenschappen zo hard nodig zijn.

We krijgen steeds meer vragen van onze klanten die (net als wij) voelen dat de stabiele hiërarchische organisatie niet meer het antwoord is en (net als wij) zoeken naar het meest passende antwoord.

 

Wat we willen

Wij willen een wereld waarin mensen werken in zinderende organisaties. Organisaties die mensen groot maken in plaats van klein, zodat ze de grote problemen aan kunnen pakken.

 

Zulke organisaties floreren in hun omgeving. Je voelt het direct als je binnenkomt. Het barst er van de energie, het stroomt, het is wendbaar. De mensen zijn meester in hun vak, verbeteren en vernieuwen zich elke dag en zijn hier trots op. Ze houden van autonomie, voelen zich eigenaar van de organisatie, nemen de ruimte om zelf te beslissen en dragen verantwoordelijkheid. Ze werken met volle overtuiging vanuit een heldere en inspirerende bedoeling. Ze zijn zichzelf en gelukkig.

 

Met passie zetten wij onze ervaring en ons vakmanschap in om samen met jou te bouwen aan zulke organisaties.

 

Op de schouders van reuzen

Wij zijn niet zomaar een groepje enthousiastelingen met een missie. Wij zijn een team van zeer ervaren trainers en consultants. We zijn meesters in ons vak: beweging brengen in organisaties door mensen te laten leren en ontwikkelen. We staan hierbij ‘op de schouders van reuzen’ met een historie van 40 jaar. De eerste 20 jaar als onafhankelijk bureau, 15 jaar als onderdeel van Berenschot en nu alweer 5 jaar opnieuw zelfstandig.

 

Daarnaast zijn wij bevlogen en geloven wij met hart en ziel in wat we doen. Dat betekent dat we mee op kunnen stijgen, maar het ook heel concreet en tastbaar kunnen maken. Met ons hoofd in de wolken en de voeten op de grond, zoals we het zelf zeggen.

 

Practice what you preach

Ook wij zijn een organisatie waar mensen werken en doelen gehaald moeten worden. De afgelopen 40 jaar hebben wij steeds gezocht naar de beste manier om onszelf te organiseren. Wij vinden het heel belangrijk om autonomie en verantwoordelijkheid in je werk te ervaren. En we voelen de noodzaak om in deze complexe, snel veranderende wereld steeds opnieuw flexibel te zijn.

 

Om dat te kunnen bereiken hebben we met elkaar besloten om de hiërarchische centrale sturing niet meer leidend te laten zijn en als zelforganiserend team verder te gaan. Wij weten daarom uit eigen ervaring hoe het is om deze (soms lastige) transformatie door te maken. Een proces waar veel geduld, reflectie en aandacht voor nodig is. Een proces dat er onder andere toe heeft geleid dat:

 

  • De bedoeling van ons werk van ons allemaal is en iedereen weet waarom hij doet wat hij doet;
  • Iedereen bij ons elke beslissing mag nemen en hier verantwoordelijkheid voor draagt;
  • Het houvast dat hiërarchie biedt is vervangen door heldere processen en overleggen, waar iedereen elkaar op aanspreekt;
  • Iedereen zichzelf beoordeelt en beloont;
  • Iedereen zichzelf kan en mag zijn (en zichzelf niet te serieus neemt).