Djoeke van der Sluis

Wat mij drijft? De realisatie dat ik invloed heb op mijn omgeving. In eerste instantie voelde dit inzicht als een hele verantwoordelijkheid, maar inmiddels zie ik vooral de potentie die ervan uitgaat. Dankzij ontmoetingen kan ik kan positieve invloed zijn voor de mensen om mij heen, de organisaties waar zij deel van uit maken, en indirect ook voor de maatschappij. Daar zet ik me dagelijks voor in.

Ik heb een achtergrond in de (Sociale) Psychologie. Puttend uit wetenschappelijke modellen en theorieën, aangevuld met het gedachtengoed van de nodige denkers, beschikken we vandaag de dag over een rijke bron aan kennis. Dankzij trainingen worden deze inzichten daadwerkelijk toepasbaar. Want kennis vertaalt pas naar de praktijk als je het je eigen maakt en ervaart hoe je het kan inzetten. Tijdens trainingen bied ik hier ruimte voor. Je experimenteert met nieuwe gedachten en concrete vaardigheden om zo tot inzichten te komen die gaan leven. Inzichten die je morgen al kan benutten.

Vanuit mijn rol als trainer zal ik je uitnodigen je nieuwsgierigheid in te zetten. Hoe zit de theorie in elkaar? Wat zegt dit over de werkelijkheid waar jij je dagdagelijks in begeeft? En hoe kan dit inzicht je helpen jezelf beter te begrijpen of zelfs om andere keuzes te maken? Samen gaan we op onderzoek uit. Het fijne van een training is dat je daarin vrij bent te spelen met nieuwe gedachten en gedrag. Om dingen te proberen die je anders niet zo snel zou doen, want de gebruikelijke repercussies zijn er even niet. Heerlijk! De menselijke ontmoetingen en ‘aha-momenten’ die daarbij ontstaan geven mij energie, en maken dat ik aan het eind van de dag met een voldaan gevoel naar huis ga.

In mijn vrije tijd kan ik erg genieten van een spelletjesdag gevuld met fijne mensen en strategische bordspelletjes. Ik daag mezelf ook graag uit door uiteenlopende projecten op te pakken: het maken van een kastenwand, porseleinen tegeltjes om de keuken mee te betegelen of uitzoeken hoe je eigenlijk een trui breit. Als ik minder tijd heb, kan ik er ook van genieten gitaar te spelen of een schilderij te maken. Kan ik dat allemaal? Welnee, maar ik heb er wel plezier in. En… door te doen leer ik het vanzelf. Die mentaliteit hoop ik ook aan mijn zoontje mee te geven.