Marlien Ligtenberg

Wilt u meer informatie? Download onze brochure.

Associate

Ieder nieuw organisatievraagstuk of nieuwe training zie ik als het begin van een reis. Het begint al met voorpret van het voorbereiden van een route en een bestemming. Eenmaal op locatie ontmoet ik mijn reisgenoten. Gaandeweg trek ik met opdrachtgevers en deelnemers op naar een gemeenschappelijke bestemming: het groot maken van mensen en organisaties.

 

“Ik heb daarin namens KSG de rol van reisleider. Ik maak, samen met de opdrachtgever, een plan voor een mooie trip. Eenmaal onderweg geef ik tips, adviezen, en houd ik als nodig een spiegel voor. Maar het opdoen van ervaringen, aangaan van uitdagingen en toepassen van vaardigheden doen de reisgenoten echt zelf. Het samen creĆ«ren van de reis en bestemming vind ik een van de belangrijkste uitgangspunten van een geslaagde tocht”

 

Als reisleider heb ik een aantal handvatten in mijn rugzak die ik inzet. Op werkgebied is dit ervaring in de politiek-bestuurlijke wereld, het adviesvak en begeleiding van veranderprocessen. Daarnaast ben ik geschoold in didactisch vakmanschap. Door mijn enthousiasme en betrokkenheid ontstaat een goede groepssfeer. Ik verbind groepen richting een gemeenschappelijk reisdoel. En door mijn analysekracht kan ik de hoofdroute van zijpaden onderscheiden.

 

Een van mijn favoriete persoonlijke bestemmingen? Een wendbare overheid die op een moderne manier kan bijdragen aan maatschappelijke opgaven. Onderweg werk ik graag aan de passende organisatievormen en vaardigheden die daarbij horen om dit te vervullen. Via KSG breng ik dat reisdoel graag een stap dichterbij.

Heeft u nog vragen?
Bel of mail ons:
+31 (030) 6040100
info@ksgtrainersconsultants.nl