Chiel Zwarts

Wilt u meer informatie? Download onze brochure.

Trainer en consultant

Natuurlijke groei
Ik ben opgeleid als evolutionair bioloog; als kind leerde ik al vogelnamen uit mijn hoofd. Dat heeft me geleerd om goed te kijken naar waarom dingen zijn zoals ze zijn. In iedere situatie probeer ik de onderlinge afhankelijkheden, veerkracht en de kwetsbaarheid van een systeem te zien. Ik wil aansluiten bij de natuurlijke groei van een organisatie, om het zo goed mogelijk passend te maken bij de (veranderende) vraag van klanten of maatschappij.

 

Grote lijn
In mijn werk als trainer, consultant en teamcoach help ik organisaties bij hun vernieuwing. Ik ontwerp en begeleid trainingen en ontwikkeltrajecten altijd op zo’n manier dat ze inhoudelijke voortgang combineren met de groei van personen of een team. Bijvoorbeeld dat een teamtraject zorgt dat ze de dingen voor elkaar krijgen die moeten gebeuren én dat ze beter worden in gezamenlijke besluiten nemen. De thema’s waar ik het meest voor gevraagd wordt zijn project- en programma management, leiderschap en flexibel organiseren.

 

“Door telkens opnieuw het bestaansrecht van een organisatie te koppelen aan het gedrag van de medewerkers en de benodigde acties van vandaag, help ik bedrijven en organisaties een daadwerkelijk positief effect te bereiken voor hun klanten en de maatschappij.”

 

Ik ben goed in het aanbrengen van de grote lijn in complexe vragen. Altijd met als doel het weer simpel te maken en een zinvolle volgende stap te zetten. Dat het ingewikkeld is, dat weten we meestal al! Het liefst doe ik dit met een beetje humor. Als je lacht is het makkelijker van mening te veranderen en los te komen van oude patronen of soms zelfs oud zeer. Dat schept ruimte om met een frisse blik te kijken naar de bedoeling van je organisatie en naar je eigen bezieling.

 

Verbinding
De wereld raakt steeds meer verbonden. Het wordt ook steeds duidelijker hoe alles wat we doen de wereld voor anderen een beetje beter of slechter maakt. Deze overvloed aan informatie en inzicht zorgt er soms voor dat mensen zich afsluiten en doen alsof ze geen invloed hebben. Dat lijkt mij niet de goede richting. Door telkens opnieuw het bestaansrecht van een organisatie te koppelen aan het gedrag van de medewerkers en de benodigde acties van vandaag, help ik bedrijven en organisaties een daadwerkelijk positief effect te bereiken voor hun klanten en de maatschappij.

Heeft u nog vragen?
Bel of mail ons:
+31 (030) 6040100
info@ksgtrainersconsultants.nl