Gemeente Utrecht in hackathon aan de slag met meer werkplezier!

Gemeente Utrecht in Hackathon aan de slag met meer werkplezier!

Op donderdag 7 november vierde KSG Trainers & Consultants haar veertigjarig verjaardagsfeestje. We deden dat met de afdeling Volksgezondheid van de gemeente Utrecht. Zij waren namelijk de winnaars van de KSG-hackathon!

Gio van den Heuvel, senior-adviseur gezondheid, was degene die vorig jaar een mooie vraag indiende. ‘’De werkdruk op onze afdeling is vaak zo hoog dat er hard en serieus gewerkt wordt. Graag zou ik mijn werk op een iets ontspannener manier willen doen. Ik hoop dat wij als afdeling de hackathon winnen en jullie ons kunnen helpen om meer te lachen op het werk.’’ Gio kwam bij de loting als winnaar uit de bus. Ons verjaardagscadeau was een dag lang de tijd en inzet van vier KSG-consultants om dit vraagstuk op te lossen.

Samen met 17 collega’s van de afdeling hebben we een dag besteedt aan het analyseren van het vraagstuk en bedenken van de oplossingen. Het was een leuke en inspirerende dag met veel plezier en uiteraard iets lekkers om onze verjaardag te vieren. In de ochtend kreeg de afdeling meer inzicht in de kern van de vraagstukken waar zij tegenaan lopen. Dat resulteerde in twee hoofdthema’s: de inzet van humor op de werkvloer en het creëren van een thuishaven voor medewerkers.

In het middaggedeelte gingen de afdeling uiteen in twee groepen waar oplossingsrichtingen uitgewerkt werden. Onder andere een buddysysteem voor nieuwe medewerkers en workshops voor het maken van Loesjes waren de uitkomst. Oplossingen waar iedereen veel energie van kreeg om mee aan de slag te gaan.

Aan het eind van de middag presenteerden de deelnemers aan de rest van de afdeling hun uitkomsten. Deze werden enthousiast ontvangen. Wij wensen de afdeling heel veel succes en plezier met het toepassen van al deze inventieve plannen!

Heeft u vragen?

Chiel Zwarts

Managing Partner
Trainer/consultant

Tel: +31 (030) 6040100
Mail: info@ksgtrainersconsultants.nl

Persoonlijke ontwikkeling

Heeft u vragen?

Chiel Zwarts

Managing Partner
Trainer/consultant

Tel: +31 (030) 6040100
Mail: info@ksgtrainersconsultants.nl

Persoonlijke ontwikkeling

Heeft u vragen?

Chiel Zwarts

Managing Partner
Trainer/consultant

Tel: +31 (030) 6040100
Mail: info@ksgtrainersconsultants.nl

Persoonlijke ontwikkeling